zondag 1 maart 2009

Afscheid op school

Vrijdagmiddag 27 febr. mochten de kinderen en ik de afscheidsbijeenkomst voor "meneer Löwik" op school bijwonen. Ruim 450 lln hadden de moeite genomen om na schooltijd te blijven. Indrukwekkend om in zo'n volgepakte kantine onder de klanken van het Introitus uit Mozarts requiem binnen te lopen. Prachtige en eerlijke woorden van deelschoolleider H.Wolthoff en de directie mw.E.Bloem. We hebben genoten van de zeer humoristische uitspraken van Frank die door 4 lln werden uitgesproken en in beeld gebracht. Ik wil heel graag die powerpointpresentatie eens ontvangen. ( kunnen we weer even lachen) Ontroerend jullie betrokkenheid en het grote verdriet dat ik zag. Samen met Irene Ivo en Friso heb ik nog het klaslokaal en de stilteruimte bekeken.
Beste lieve leerlingen: natuurlijk begrijp ik jullie verdriet maar wees elkaar nabij en steun elkaar. Praat over Frank en lach om de goede herinneringen. Wij en jullie allemaal moeten verder in dit aardse leven.
Nogmaals heel hartelijk dank voor jullie aanwezigheid vrijdag en extra dank aan de lln die dit voorbereid en uitgevoerd hebben. Dit was heel waardevolvoor ons.

3 opmerkingen:

  1. Ingrid wat fantastisch dat je dit doet. Niet alleen een erg mooie blog maar ook zo mooi om de talrijke reacties te lezen. Dit zal je ongetwijfeld zelf ook erg goed doen. Je zult om deze manier ook nog zaken ontdekken over Frank die je niet wist. Het is een mooie manier van gedenken.
    Het zal jullie ook goed gedaan hebben dat de kerk zaterdag zo vol zat; veel mensen die toch een laatste eer wilden bewijzen.
    Zoals je zelf hierboven al noemt gedenk niet alleen het verdriet maar ook de fijne momenten die jullie samen hebben gehad.
    Ik kom gauw eens langs.
    Sterkte, Yteke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Ingid, Irene, Ivo,Friso en families Löwik en Ganzeboom.
    Heel veel sterkte in deze verdrietige tijd,
    Tanja Huizena-Boermans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi om te lezen Ingrid! Wat fijn dat er zoveel mensen aanwezig waren.
    Lúthien (Stéphanie)

    BeantwoordenVerwijderen